Nieuws

Nieuw logo voor VervoersPuntGouda

Stichting VervoersPuntGouda bestaat nu drie jaar. De organisatie is in deze periode flink gegroeid. Veel veranderingen zijn doorgevoerd om goed, betaalbaar en vriendelijk maatwerkvervoer mogelijk te blijven maken voor inwoners van Gouda en omstreken. Daarbij past ook een nieuw logo. Hieronder ziet u het nieuwe logo, dat uit verschillende ontwerpen is gekozen door de vrijwilligers van VervoersPuntGouda. De kleuren zijn frisser en bovendien kunt u twee symbolen herkennen die VervoersPuntGouda kenmerken namelijk mensen en wegen. Onze Technische Dienst zal binnenkort het nieuwe logo op de auto’s en bussen aanbrengen.

 

 

 


Derde auto voor VervoersPuntGouda

Sinds medio 2018 rijdt VervoersPuntGouda met een derde auto. De uitbreiding was nodig vanwege de stijgende vraag naar vervoer. Het is een Volkswagen Caddy die zeer geschikt is voor personenvervoer. Er is ook veel ruimte om bijvoorbeeld een rollator mee te nemen. De auto is bovendien milieuvriendelijk want rijdend op CNG/aardgas. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rabobank Gouwestreek. Zowel passagiers als chauffeurs zijn blijkens de reacties zeer tevreden over de nieuwe aanwinst. Hieronder een foto van de Caddy.

 

 

 

 

 

 


Met de Goudse Post gratis naar het Houtmansplantsoen concert op 25 juni met VervoersPuntGouda

Al 24 jaar zijn de Houtmansplantsoen concerten een begrip in Gouda. In een zomerse sfeer zijn er gedurende de zomermaanden (van 25 juni tot en met 27 augustus) elke zondag verschillende muziekuitvoeringen, voor jong en oud, variërend van klassiek tot en met salsa. De aanvang is 14:00 uur en de concerten duren tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

In de monumentale muziektent treden bekende en minder bekende artiesten op. De concerten variëren van Rock ‘n Roll, Jazz en Tango tot Americana, Blues, Balkan en Klassiek. Naast dat het leuk is om te komen luisteren en kijken is er ook een zomerse sfeer. Uiteraard wordt aan de inwendige mens gedacht, er is een professionele catering aanwezig.

 

 

 

De Goudse Post heeft aangeboden om te zorgen dat mensen die geen eigen vervoer hebben toch aanwezig kunnen zijn bij de Houtmansplantsoen concerten. Zij sponsort namelijk het vervoer door VervoersPuntGouda. Ook zijn er speciale zitplaatsen gereserveerd bij het concert. De gratis vervoersservice, heen en terug, geldt voor senioren uit Bloemendaal en Plaswijck.

U wordt thuis opgehaald tussen 13.00 en 14.00 uur en naar het Houtmansplantsoen gebracht. Om 15.00, 16.00 of 17.00 uur wordt u weer gratis thuisgebracht.

U kunt het gratis vervoer reserveren via de Goudse Post, via het met redactie.gp@persgroep.nl .

Meer informatie over de concerten is te vinden op  http://www.houtmansplantsoenconcerten.nl .

 


Vervoer Goudse senioren naar kerstdiner

Op dinsdag 20 december zullen bijna vijftig senioren van de Julianahof en Bernardhof een gezamenlijk en feestelijk kerstdiner hebben. Dit wordt hen aangeboden door Goud voor Oud, het Nationaal Ouderenfonds, Jumbo, het Van der Valk restaurant in Nieuwerkerk aan de IJssel en het Sociaal Team West. Doel is de senioren weer een leuke avond te bezorgen -er waren wat sociale activiteiten weggevallen- en de onderlinge contacten te versterken. Stichting VervoersPuntGouda zal de mensen naar het restaurant brengen en ’s avonds weer thuisbrengen.

Vervoer Korte Akkeren naar Jan Ligthartschool

Samen met het Sociaal Team West verzorgt VervoersPuntGouda sinds kort elke maandag het vervoer van bewoners uit Korte Akkeren naar wijkcentrum de Jan Ligthartschool voor een activiteitenmiddag, en na afloop het vervoer weer terug naar huis. Hiervoor betalen bewoners een gereduceerd tarief van € 3. Ook de gemeente Gouda ondersteunt dat er goed en goedkoop vervoer is zodat senior bewoners (meer) deelnemen aan sociale activiteiten in de wijk.

VervoersPuntGouda op Gouwestad TV

Deze week besteedt de lokale TV zender aandacht besteedt aan VervoersPuntGouda. In een interview met Gerard  komen de voordelen van VervoersPuntGouda uitgebreid aan bod en ook is de nieuwe bus in beeld, met het opschrift “vervoer van deur tot deur”. Gouwestad TV zendt elke dag vier keer het programma uit, zie hiervoor http://www.gouwestad.nl/index.php/televisie/programmering. Het item zelf staat ook op het youtube kanaal van Gouwestad TV, te vinden via https://www.youtube.com/watch?v=NeTjxub8ANo

 

Tweede bus aangekocht

Afgelopen week is de tweede bus aangekocht, met grote dank aan Rabobank Gouwestreek en de Gemeente Gouda voor hun financiële bijdragen. De bus is gekocht van een zuster-vrijwilligersstichting. De extra bus is nodig vanwege de gestage groei van de vervoersvraag: steeds vaker kunnen we geen vervoer aanbieden omdat er geen tijdruimte is op de rittenlijst. Ook voorzien we verdere vervoersvraag als we stadsbreed gaan flyeren.  Deze week rijdt de bus proefritten, volgende week zal de bus volledig inzetbaar zijn. Wij hopen met deze extra bus de passagiers nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

Nieuwe bus vervoerspuntgouda a

Nieuwe bus vervoerspuntgouda b

Tariefswijziging en introductie strippenkaart

De vraag naar VervoersPuntGouda neemt gelukkig nog steeds toe. Vooral onze service van op tijd rijden én van-deur-tot-deur rijden wordt zeer gewaardeerd.

Inmiddels zijn wij ons aan het oriënteren op de aankoop van een tweede bus, om zodoende iedereen goed van dienst te kunnen blijven zijn.

Per 1 augustus as. komen er al enkele veranderingen. De eerste is dat wij gezien de onderhoudskosten van de bus genoodzaakt zijn het tarief per rit per persoon te verhogen naar € 3. Een retour kost gewoon twee enkele ritten, dus € 6. Er is uitgebreid navraag gedaan, maar gezien onze service (namelijk én op tijd én van deur tot deur) en gezien de prijzen/diensten die andere vervoerders rekenen is dit alleszins redelijk.

Verder is het abonnementen systeem afgeschaft. In plaats daarvan komt er voor veel-reizigers een strippenkaart. Voor € 25 kan men in de bus een 10-strippenkaart kopen. Omgerekend kost een rit dan € 2,50 kost, iets goedkoper dus. De kaart heeft een klein, handzaam formaat, ongeveer ter grootte van 1/3 A4.

Er staan tien vakjes op de strippenkaart. De chauffeur/begeleider kruist bij elke rit en per persoon een hokje af, met een paraaf of met een kruis. Reizigers kunnen een strippenkaart kopen in de bus. Dat kost € 25, alleen tegen contante betaling. De strippenkaart staat op naam.

Mocht u vragen hebben of suggesties hebben, dan kunt u uiteraard altijd bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,
VervoersPuntGouda: 06 239 56 999
TelefoonCentrale: 06 514 33 031