Vervoer

Voor wie

Voor Goudse bewoners van 65+ die (met een beetje hulp) zelfstandig kunnen in- en uitstappen.

Waar rijdt VervoersPuntGouda

Wij vervoeren u van deur tot deur in Gouda.

Wanneer rijdt VervoersPuntGouda

De bussen rijden van 9.00 tot 17.00 uur op werkdagen, dus (nog) niet ’s avonds en in het weekend.

Telefoon Centrale

Voor het boeken van een rit (bij voorkeur uiterlijk een dag van te voren) én voor alle informatie kunt u bellen met de Telefoon Centrale, elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17 uur op 06 514 33 031. Vroeg reserveren heeft de voorkeur: vol is vol!

Individueel vervoer: van deur tot deur

Indien u ergens naar toe moet, ook al is het een kort ritje, dan kunt u uiterlijk een dag van te voren uw rit boeken bij de Telefooncentrale. De chauffeur zal u op het afgesproken tijdstip ophalen en -als u dat wenst- weer thuisbrengen. Op basis van beschikbaarheid, dus op tijd reserveren wordt aanbevolen.
Annuleren van de rit kan uiterlijk een dag van te voren.

Ik wil een rit (en terug) bestellen

U belt (bij voorkeur uiterlijk een dag van te voren) naar de Telefoon Centrale, elke dag bereikbaar van 9 tot 17 uur op 06 514 33 031. U noemt uw naam, adres en plaats van bestemming, gewenste vertrektijd of gewenste aankomsttijd, en eventueel wanneer u terug wilt.

Ik wil met een groep een rit (en terug) bestellen

Dat kan, onder vermelding van naam contactpersoon, locatie van vertrek en gewenste bestemming bij de TelefoonCentrale. Het is mogelijk dat de groepsdeelnemers thuis worden opgehaald.

“BoodschappenBus”

VervoersPuntGouda is zeer geschikt voor als u boodschappen wilt doen, alleen of met een vriend of vriendin. Onze bus haalt u op en brengt u veilig thuis. Met de boodschappen. Een vrijwilliger begeleidt u en helpt indien nodig en draagt de boodschappen. In de bus is ruimte voor uw rollator. U kunt met de Telefoon Centrale afspreken hoe lang u boodschappen wilt doen: haast u niet, wij hebben de tijd of maken die!

De vaste routes: samen uit, samen thuis!

Er zijn verschillende vaste lijnen door de stad, op vaste dagen en tijden in de week. Er is een vaste bestemming of vaste activiteit aan verbonden. De route ligt vast en er zijn vaste opstaplaatsen.
Samen-uit-samen-thuis staat voorop! U kunt zich individueel of met een groep opgeven. Begeleiders zijn uiteraard ook welkom. U kunt ook dit vervoer bestellen via onze Telefoon Centrale. Let op de agenda, deze vaste routes rijden niet altijd bijvoorbeeld in vakantieperioden of op feestdagen.

Tarief en strippenkaart

Het tarief is € 3 per rit per persoon. U betaalt elke keer als u instapt. Betalen kan alleen contant in de bus, bij voorkeur gepast. U kunt ook een 10-strippenkaart kopen voor € 25. Elke rit kost een strip. Tarieven voor vervoer buiten Gouda en voor groepsvervoer zijn op aanvraag beschikbaar. Prijswijzigingen voorbehouden.

Fooienpot

Onze chauffeurs en begeleiders zijn allen vrijwilligers. Zij doen dit omdat zij het belangrijk en leuk vinden. Indien u het kunt missen dan kunt u altijd een bedragje in de fooienpot doen. Dit wordt bestemd voor een leuke attentie voor alle vrijwilligers.

Begeleider

Er is een begeleider op de bus om te helpen

Hulpmiddelen

Een rollator meenemen is mogelijk. Ons vervoer is niet geschikt voor rolstoelvervoer.

Verzekering

Voor de passagiers is een inzittendenverzekering afgesloten.

Activiteiten

VervoersPuntGouda zal in samenwerking met lokale en regionale partners leuke, nuttige en mooie activiteiten en uitjes gaan verzorgen. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals cultuur, historie, culinair, natuur, enz. Er is uiteraard goed, goedkoop en gezellig vervoer hiervoor! Meer informatie volgt binnenkort ….