Vrijwilligerswerk

VervoersPuntGouda is een stichting die werkt met vrijwilligers uit heel Gouda en geen winstoogmerk heeft. Onze vrijwilligers hebben levenservaring en doen mee omdat ze het leuk en zinvol vinden. Hun vriendelijkheid is vanzelfsprekend.

Wilt u als vrijwilliger ook meehelpen bij deze nuttige maatschappelijke voorziening? Dat kan

  • bij de telefoon centrale, planner
  • als chauffeur
  • als begeleider
  • of als planner/organisator.

=>Vooral zijn wij op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen bij de telefoon centrale.

=> Ook vrijwilligers die kunnen organiseren, ‘managen’ en ‘regelen’ zijn zeker welkom.

Als u interesse hebt of meer informatie wilt, stuur dan vrijblijvend een mail naar contact@vervoerspuntgouda.nl of naar automaatje@vervoerspuntgouda.nl of bel met 0182 717 006 (telefoon centrale) of met 06 239 56 999 (bestuur).

April 2021

 


Met en door vrijwilligers

VervoersPuntGouda werkt alleen met vrijwilligers. Zij zorgen er voor, met al hun inzet, dat medebewoners die niet de beschikking hebben over eigen vervoer toch de deur uit kunnen, boodschappen kunnen doen, mantelzorg kunnen bieden of naar het ziekenhuis kunnen gaan.

Zinvol vrijwilligerwerk

Helpen bij VervoersPuntGouda is leuk, leerzaam en zeer zinvol vrijwilligerswerk. De maatschappelijke en sociale functie van ons blijkt groot.

U bepaalt zelf uw inzet

Belangrijk is dat u nergens aan vast zit. U bepaalt zelf uw inzet. Vrijwilligerswerk bij VervoersPuntGouda betekent een ruime eigen invulling. Indien u tijdelijk niet kunt is dat geen punt. Als we het maar wel op tijd weten. Tijdsbesteding en tijdinvulling gaat altijd in onderling overleg.

Meedoen en meehelpen

Als chauffeur bestuurt u de bus of de auto en draagt zorg voor de veiligheid van passagiers en verkeersdeelnemers. Als begeleider helpt u de passagiers waar nodig, u ondersteunt de chauffeur en onderhoudt het contact met de Telefoon Centrale. Voor de chauffeur geldt uiteraard dat een ruime rijvaardigheid belangrijk is, voor chauffeur en begeleider is een sociale betrokkenheid belangrijk.

Daarnaast kunt u meehelpen met administratieve, bestuurlijke, communicatieve en financiƫle zaken.

Altijd handig zijn technische mensen die kunnen meehelpen met de Technische Dienst. Kleine reparaties en het onderhoud aan de bussen en auto’s voeren wij vanwege de kosten zo veel mogelijk zelf uit. Ook draagt de TD zorg voor de aankoop en verkoop van auto’s en bussen van VervoersPuntGouda.

Bij de Telefoon Centrale en Planning zorgt u voor het adequaat inplannen van de ritten en van het inroosteren van alle vrijwilligers. Hiervoor is wel accuratesse vereist.

Verzekeringen

Alle vrijwilligers en ook alle voertuigen en inzittenden zijn via extra verzekeringen gedekt tegen schade.

Trainingen en bijeenkomsten

Voor alle vrijwilligers geldt dat zij kunnen deelnemen aan onze verzekeringen en trainingen. Daarnaast zijn er regelmatig (informele) bijeenkomsten. Vrijwilligerswerk moet immers ook leuk zijn.

Financieel

Het is vrijwilligerswerk, dus onbetaald. In bepaalde gevallen is een (onkosten)vergoeding mogelijk.

Meer weten !?

Voor meer informatie over dit bijzondere, leuke en zinvolle vrijwilligerswerk kunt altijd contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch via het bestuur (06 239 56 999) of via het contactformulier op Contactformulier vrijwilliger.