Nieuwe elektrische busjes voor VervoersPuntGouda

Rabobank Hollandse IJssel heeft vrijdag 26 mei jl. een cheque van € 10.000 overhandigd aan stichting VervoersPuntGouda. Mede hierdoor rijdt VervoersPuntGouda inmiddels met twee nieuwe elektrische busjes. VervoersPuntGouda wilde al langer naar duurzaam vervoer. De oude busjes reden op diesel. Bovendien blijft het aantal reizigers elk jaar toenemen: vorig jaar waren dat ruim 10.000 reizigers. Nieuwe voertuigen waren ook daarom nodig.

De Rabobank heeft opnieuw een financiële ondersteuning gegeven: “Wij zien het belang van vrijwilligerswerk en van maatschappelijke voorzieningen zoals goed en betaalbaar vervoer”.

Niet alleen reizigers, maar ook de vrijwilligers van VervoersPuntGouda waarderen de nieuwe busjes. Op de foto links staan René Raats en Freek van Oostaijen, al jarenlang trouwe vrijwilligers/chauffeurs, die de cheque in ontvangst nemen. “Mooi en ook zinvol vrijwilligerswerk”, aldus René, die vooral de leuke contacten met de passagiers noemt.

VervoersPuntGouda is een vrijwilligersstichting, zonder winstoogmerk en opgezet en beheerd door vrijwilligers. Doelstelling is het bieden van goed, betaalbaar én vriendelijk maatwerkvervoer. VervoersPuntGouda rijdt daarom op tijdsafspraak, van-deur-tot-deur, zonder omrijden, in heel Gouda en omliggende plaatsen. VervoersPuntGouda is er ook voor korte ritten zoals familiebezoek of mantelzorg, een afspraak bij de huisarts of kapper, of gewoon om boodschappen te doen. Een rit reserveren kan via telefoonnummer 0182 717 006, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17 .00 uur.

Zorgen zijn er wel. Martin Pohlkamp van VervoersPuntGouda: “Er zijn 55 vrijwilligers actief bij VervoersPuntGouda en AutoMaatje Gouda. En we hebben nog een kleine Caddy voor vervoer van korte ritten en voor zorgvervoer. Daarnaast verzorgen we de ritten voor AutoMaatje Gouda, dat ook steeds meer groeit. Desondanks kunnen we de vervoersvraag niet aan.”

Daarbij blijft uitgangspunt om de tarieven betaalbaar te houden. Afgelopen periode waren er berichten over de financiële zorgen bij veel huishoudens in Nederland. Zelfs werd er gesproken over toenemende ‘vervoersarmoede’. “We proberen met VervoersPuntGouda en AutoMaatje Gouda betaalbaar maatwerkvervoer mogelijk te blijven maken. We zijn dus extra blij met de bijdrage van de Rabobank Hollandse IJssel.”

 

 

 

Op de foto ook de twee nieuwe elektrische busjes en in het midden de Caddy van VervoersPuntGouda, die al duurzaam (op CNG) rijdt.

 

 

 

 

Op de foto: het logo, het telefoonnummer en de tekst “Vrijwilligersvervoer op maat.”