Corona maatregelen

Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de regering en het RIVM hanteren wij extra voorzorgsmaatregelen.

Eén van de landelijke maatregelen is namelijk het aantal reizen zoveel mogelijk te beperken. Door minder te reizen, komen mensen op minder plekken en is er minder contact met anderen. Zo kan het virus zich minder snel verspreiden. Dit geldt voor alle vormen van vervoer. Het beperken van reizen geldt ook voor heel Nederland. Het advies van de overheid is daarom om voorlopig alleen noodzakelijke ritten aan te nemen en om zoveel mogelijk het aantal reizen te beperken.

Daarom wordt onze kleine Caddy voorlopig nog steeds niet ingezet. De afstand tussen passagier en chauffeur is te klein. Onze busjes rijden nog wel. Maar passagiers moeten wel voldoende afstand houden, een mondmasker dragen (evenals onze chauffeurs en begeleiders), er wordt zo veel mogelijk met deels open ramen gereden voor een goede ventilatie en alles wordt voor en ná de rit goed ontsmet.

De nieuwe richtlijnen van zowel het RIVM als het recente bericht van de ANWB zijn duidelijk: vervoer in kleine auto’s met mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren kan eigenlijk alleen nog in noodgevallen. Ritten met AutoMaatje worden dan ook alleen gedaan als er sprake is van een dringende noodzaak en ook de vrijwilligers geen bezwaar ziet.

Hopelijk heeft ieder begrip voor deze extra maatregelen. Het is in ieders belang.